toate categoriile
Noutăţi

Noutăţi

Despre placaj

Ora: 2023-02-15 Accesări: 33

Placajul este un panou din lemn manufacturat din familia plăcilor fabricate (cum ar fi MDF, PAL etc.) realizate din furnir de lemn subțire. Straturile de placaj (numite furnir sau placaj) sunt lipite împreună, cu straturile adiacente având granulația lemnului rotită față de straturile adiacente până la 90 de grade.

Toate placajele leagă rășina și foile din fibre de lemn (celulele de celuloză sunt lungi, puternice și subțiri) pentru a forma un material compozit. Această alternanță a boabelor se numește granulație și are câteva beneficii importante: reduce tendința de despicare a lemnului când este bătut în cuie la margini; reduce dilatarea și contracția, oferind o stabilitate dimensională îmbunătățită; și face ca rezistența panoului să fie consistentă în toate direcțiile. De obicei, există un număr impar de straturi, astfel încât foaia să fie echilibrată - acest lucru reduce deformarea. Deoarece placajul este lipit cu granule care se îndreaptă unul împotriva celuilalt și cu un număr impar de piese compozite, este foarte greu să-l îndoiți perpendicular pe direcția granulației placajului de suprafață.

Placajele mai mici, mai subțiri și placajele de calitate inferioară pot avea placajele (straturile) aranjate doar în unghi drept unul față de celălalt, deși multe produse din placaj de calitate mai bună vor avea, prin proiectare, cinci placaje în trepte de 45 de grade (0, 45, 90, 135 și 180). 30 de grade), oferind rezistență în mai multe axe. Placajele de specialitate de cea mai înaltă calitate au adesea straturi la 0 de grade (30, 60, 90, 120, 150, 180 și 45 de grade) în șapte straturi sau au nouă straturi cu două straturi de 135 și XNUMX de grade în sandwich. Cu cât rotațiile treptelor sunt mai mici, cu atât este mai greu de fabricat, crescând costurile de producție și, în consecință, prețul de vânzare cu amănuntul.

Un panou tipic de placaj are furniruri de față de o calitate mai mare decât furnirurile de miez. Funcția principală a straturilor de miez este de a crește separarea dintre straturile exterioare unde tensiunile de încovoiere sunt cele mai mari, crescând astfel rezistența la încovoiere a panoului. Ca rezultat, panourile mai groase se pot întinde pe distanțe mai mari sub aceleași sarcini. La încovoiere, solicitarea maximă apare în straturile cele mai exterioare, unul în tensiune, celălalt în compresiune. Tensiunea de încovoiere scade de la nivelul maxim la straturile frontale la aproape zero la nivelul stratului central, prin contrast, este mai mare în centrul panoului și zero la fibrele exterioare.

图片 1

Placajul este un produs ideal pentru aplicarea largă în cofraje arhitecturale, decorațiuni interioare, tot felul de mobilier, rechizite de birou, difuzoare combinate, ambalaje și expoziții. Linia de producție a placajului este împărțită în funcție de fluxul său de proces: mașină de decojit furnir, uscător de furnir, distribuitor de lipici, mașină de presat la rece, mașină de presare la cald, mașină de tăiat placaj, mașină de șlefuit etc.


Categorii fierbinți

on-lineONLINE